• Автоморга за Автомобили и Бусове
    Автоморга за Автомобили и Бусове
  • 088/6380541 Позвънете
    088/6380541 Позвънете
Пресоване на кола за скрап

Изкупува всякакви МПС-та.

Ако разполгате със стар бус, камион или лека кола с които желаете да се разделите, се свържете с нас. Автоморга Дарко разполага със собствен транспорт за превоз на коли и бусове за гр. София и региона. Издава необходимите документи за дерегистрация в КАТ.

Контакти

Автоморга

ДАРКО 

за гр. София и региона

 088 6380541

 

 

Изкупуване на стари автомобили за скрап и резервни части.

Коли за скрап

За скрап се предават всякакви коли от леки до тежко товарни коли, в това число спадат стопански инвентар, автобуси, камиони, мотори и т.н..

още

Пет милиарда алуминиеви кутии от напитки се продават във Великобритания всяка година и всяка една може да се рециклира отново и отново, за да се спести енергия, суровини и отпадъци.

Защо да се занимаваме с рециклиране?

Рециклирането е важна част от по-устойчив начин на живот. Това е важно за бъдещето на планетата, на която всички ние живеем "устойчиво" - с други думи, на която се прави най-доброто за използване на ограничените природни ресурси.

Погребването на боклук, който е направен от материали, които могат да се рециклират или използват повторно, не е устойчиво. Някои от материалите, депозирани в депа могат да имат вредно въздействие върху околната среда в продължение на много години.

Във Великобритания повечето от нашия боклук е погребан в сметища, но размерът на площите за това изтича бързо. Да не забраваме и идеята за почистване на chistachi.eu

Дали добивът на алуминий в лош за околната среда?

Медният алуминий има няколко последици за околната среда и здравето на хората. Те се свеждат главно до:

  • Разрушаване на Земята

Алуминият не настъпва естествено в земната кора, той трябва да бъде извлечен от рудата - боксит - които се добива и след претопяване в много енергоемък процес. Въпреки, че е взет много внимателно и с него се цели да се възстанови земята след минното дело, промени се случват в резултат на минно вредни за околната среда щети.

  • Процесът и околната среда

Създаването на боксит нарушава дъждовни гори, води до загуба на местообитания на растителни и животински видове, ерозира почвата и силно влияе на способността за задържане на вода в почвата. В допълнение, разграждането на деликатни коралови рифове на Ямайка по южния бряг е в резултат на дуралуминиево разливане по време на кораби и тяхното товарене.

  • Рециклирането на алуминиеви и здравословните последствия за местни жители

Сода каустик се използва за извличане на алуминий от сурово боксит. В някои райони в Ямайка това е изложено в доставката на подпочвените води, увеличаване на съдържанието на натри - -битово водоснабдяване, което води до увеличаване на случаите на хипертония сред жителите. Праховите облаци от индустрията влияе неблагоприятно върху дихателната система на местните жители. Всичко това навежда отново на мисълта – Защо е нужно да рециклираме алуминий?