• Автоморга за Автомобили и Бусове
    Автоморга за Автомобили и Бусове
  • 088/6380541 Позвънете
    088/6380541 Позвънете
Пресоване на кола за скрап

Изкупува всякакви МПС-та.

Ако разполгате със стар бус, камион или лека кола с които желаете да се разделите, се свържете с нас. Автоморга Дарко разполага със собствен транспорт за превоз на коли и бусове за гр. София и региона. Издава необходимите документи за дерегистрация в КАТ.

Контакти

Автоморга

ДАРКО 

за гр. София и региона

 088 6380541

 

 

Изкупуване на стари автомобили за скрап и резервни части.

Коли за скрап

За скрап се предават всякакви коли от леки до тежко товарни коли, в това число спадат стопански инвентар, автобуси, камиони, мотори и т.н..

още

Рециклиране е процес на преработване на дадена суровина, в който създаденият нов продукт бива употребяван за нови цели, било то в промишленост или индустрия. Сходен е методът с предаване на коли за скрап. Съществуват множество фирми, които изкупуват стари, нефункциониращи автомобили и предават частите им за рециклиране.

В България има не едно и две сметища за скрап на коли, много от тях дори не са регламентирани по закон за такива. В София съществуват десетки пунктове, в които биват изкупувани коли за скрап, а в по-малките населени места те наброяват още една трета от всички в страната.

 

Дори към настояща дата в страната ни няма ясно изградена система за обработване на отпадъци от метал. Боклуци от градските сметища имат различен характер и период на живот, според материала им на изработка се определят и последващите дейности. Като пример за безразборното действие на хората може да вземем дори изхвърлянето на една найлонова торбичка, опаковка от вафла или фас. Всички те са изработени от не разграждащи се материали, които и след 100 години ще лежат там някъде на сметищата за отпадъци. В тоя ред на мисли изниква въпроса, какво става с коли за скрап. Всеки един неупотребяван автомобил бива захвърлян или забравян на паркинга и там остава да лежи години наред. Днес модерната индустрия взема мерки, съобразно всички изисквания за защита на околната среда и събира всякакви части от автомобили, стари коли и нефункциониращи коли за скрап. В развитите страни дори съществуват модерни технологии и се вземат превантивни мерки за ограничаване проблемите с околната среда. Преди не много време проблемът с опазването на природата от замърсяване с не разграждащите се вещества все превес и процесът рециклиране, оказа силно влияние над обществото. Взеха се мерки, наложиха се санкции и всичко, с цел подтикване на обикновения гражданин към повече съвестно и отговорно поведение.

Като цяло процесът по рециклиране е метод, който цели опазване на природата и бъдещето на планетата ни от непреодолими и пагубни последици, а с предаване на коли за скрап, всеки става част от глобалната кауза около опазване на околната среда от трайно замърсяване.