• Автоморга за Автомобили и Бусове
    Автоморга за Автомобили и Бусове
  • 088/6380541 Позвънете
    088/6380541 Позвънете
Пресоване на кола за скрап

Изкупува всякакви МПС-та.

Ако разполгате със стар бус, камион или лека кола с които желаете да се разделите, се свържете с нас. Автоморга Дарко разполага със собствен транспорт за превоз на коли и бусове за гр. София и региона. Издава необходимите документи за дерегистрация в КАТ.

Контакти

Автоморга

ДАРКО 

за гр. София и региона

 088 6380541

 

 

Изкупуване на стари автомобили за скрап и резервни части.

Коли за скрап

За скрап се предават всякакви коли от леки до тежко товарни коли, в това число спадат стопански инвентар, автобуси, камиони, мотори и т.н..

още

За всеки, който има повреден непоправимо автомобил, катастрофирал такъв или ръждясал, който с времето не може да възстанови някогашния облик, то значи е настъпило време да бъде предаден за скрап.

Стари коли има много, а индустрията изкарва милиарди такива нови на пазара, не е нужно да опитвате да продадете старата износена кола, а и никой не би платил нещо за нея. В такъв случаи може да проучите кои са местата за предаване на стари коли за скрап.

Фирми занимаващи се с изкупуване на старо желязо за рециклиране има много, дори в по-големите населени места може да има няколко такива.

Какво трябва да направим за предаване на стара кола на скрап?

От вас не се изисква нищо сложно, единственото, което трябва да

се направи е намиране на малко време и разузнаване на местата за предаване на скрап.

Някои фирми сами поемат отговорност по уреждане на документите за отписване от КАТ, а други не. В случаи, че фирмата не предлага дерегистриране, то собственика на автомобила трябва да направи това. За целта носи със себе си и талон на МПС-то.

Идва ред на разфасоване на автомобила. От него се източва горивото и всички масла, премахват се и всички части, които не са метални или тези, които могат да бъдат използвани повторно. Към тези части се отнасят седалки в купето, волан, гуми и други. Следва осигуряване на транспорт на нефункциониращата кола до пункта. В някои случаи фирмата се заема с това при предварителна заявка, в други случаи на място биват предавани те. При предаване на автомобил за скрап, тя бива измервана или по-скоро металните части от нея и на база на тежестта се изплаща определена сума пари.

За предаване на коли за скрап не е от значение това, каква е марката им, нито дали е камион, лек автомобил, бус и т.н. Единствено в размера, значение има тежестта, на база, на която се определя размера на изплащаната сума. В някои приемни пунктове цената е и по-висока за предварително подготвените за рециклиране части.