• Автоморга за Автомобили и Бусове
    Автоморга за Автомобили и Бусове
  • 088/6380541 Позвънете
    088/6380541 Позвънете
Пресоване на кола за скрап

Изкупува всякакви МПС-та.

Ако разполгате със стар бус, камион или лека кола с които желаете да се разделите, се свържете с нас. Автоморга Дарко разполага със собствен транспорт за превоз на коли и бусове за гр. София и региона. Издава необходимите документи за дерегистрация в КАТ.

Контакти

Автоморга

ДАРКО 

за гр. София и региона

 088 6380541

 

 

Изкупуване на стари автомобили за скрап и резервни части.

Едва ли в двадесет и първи век има човек, който да не е чувал за една от болните теми в глобален мащаб, а именно замърсяване на околната среда с износени, стари метали и скрап индустрията.

Скрап по право означава рециклиране на различните видове черни и цветни метали. С този метод на преработване природните ресурси биват пригаждани за повторно използване. Наред с това се пести голямо количество енергия, вода и химични вещества. За скрап се предават всякакви метали от автомобили и други неползвани и отпадъчни материали. Предадени за скрап те имат добри стойности и подтикват много хора към почистване на домовете от стари и неупотребявани уреди, машини, техника, автомобил, части от коли, хладилници, печки, перални и т.н.

Скрап индустрията годишно рециклира милиони тонове за ползване идващи от бита на хората. Всички те са някакви механизирани или роботизирани вещи, които не подлежат на поправки.

За целта са създадени специални фирми, които изкупуват метали за скрап от всякакви машини и моторни средства, в това число автомобили. И наред с всичко, освен ползата, че хората имат възможност да се отърват от ненужните неща, могат да получат парично възнаграждение.

Плюсовете на предаване на метали и възможността те да бъдат преработвани многократно за последващи употреби е голяма, както погледнато от екологична гледна тока, така и за човечеството.

По света и в България има множество места, които са превърнати в складови такива, поместващи всякакви метални отпадъци. Целия процес на рециклиране на металите е дълъг и свързан с цяла верига последващи действия, като всичко стартира от по-малки пунктове за скрап, разположени във всяко населено място. От пунктове за изкупуване на скрап металите биват превозвани до по-големи складови зони, където се нарязват, намачкват и в умален и удобен за рециклиране вид биват транспортирани до големи промишлени предприятия.

В зависимост от състава на метали предавани за скрап, се определя и стойността на продуктите. Цената бива решавана и от предаваното количество метали. За справка на всеки решил да предава метали за скрап с най-висока стойност са мед, алуминий, цинк, олово, калай и други.

Коли за скрап

За скрап се предават всякакви коли от леки до тежко товарни коли, в това число спадат стопански инвентар, автобуси, камиони, мотори и т.н..

още

Любопитно за скрапа